Robbert-Jan

"De eerste resultaten waren al na een aantal weken meetbaar en merkbaar, wat mij extra motiveerde om de nieuwe leefstijl meer eigen te maken."

Robbert-Jan_BoxtelVL55

“In november 2022 kwam ik op controle bij de huisarts. De resultaten van mijn bloedonderzoek waren weer iets hoger dan de vorige keer en ik had geen zin om andere of meer medicijnen voor de suiker te gaan innemen. Ik vroeg mij af of er geen alternatieven waren.  De praktijkondersteunster wees mij op Keer Diabetes2 Om. Ik heb de week erna meteen een online informatiebijeenkomst bijgewoond en hierdoor was mijn nieuwsgierigheid gewekt, maar ik had ook zorgen of ik dit wel aankon…

Het programma stuurt aan op een leefstijlverandering die je echt moet willen, maar het vereist ook ondersteuning van je naasten. De start was een 2-daagse op locatie in Boxtel. Ik ben begeleid door een fantastisch team die mij wegwijs hebben gemaakt in de achtergrond van diabetes type 2 en de invloed van voeding, beweging, ontspanning en slaap. Met duidelijke uitleg en veel geduld zijn zij in staat geweest mij op weg te helpen. Daarnaast helpt het dat je deel uitmaakt van een leuke groep met dezelfde uitdagingen. De eerste resultaten waren al na een aantal weken meetbaar (lagere suikerwaardes) en merkbaar (kleinere buikomvang, lager gewicht), wat mij extra motiveerde om de nieuwe leefstijl meer eigen te maken. Drie keer per dag koolhydraatarm eten (menu’s en tips vanuit het programma), geen tussendoortjes en meer bewegen. Maar ook eens per week een keer zondigen (bijvoorbeeld een frietje of biertje) heeft mij geholpen om het beter vol te houden. Ik ben nu in staat om samen met mijn vrouw gevarieerd en koolhydraatarm te eten en ook zelf nieuwe menu’s samen te stellen. Mijn belangrijkste tip om dit programma tot een succes te maken is: Je moet een leefstijlverandering echt kunnen en willen en support uit je directe omgeving is helpend.”