Lieke

"Keer Diabetes2 Om heeft me inzicht en uitzicht gegeven en me letterlijk en figuurlijk weer in beweging gebracht."

Lieke Schreurs (2)

Hoe zag je leven eruit voor je meedeed aan Keer Diabetes2 Om?
“De laatste jaren zat ik in een neerwaartse spiraal. Ik werd steeds zwaarder en ontwikkelde diabetes. Bewegen werd steeds minder en het ging moeizamer. Ook figuurlijk liep ik vast: ik raakte mijn werk kwijt, had weinig contact met anderen, had geen structuur in mijn dagen en had nergens meer plezier in.”

Wat heeft het programma jou gebracht?
“Keer Diabetes2 Om heeft me inzicht en uitzicht gegeven en me letterlijk en figuurlijk weer in beweging gebracht. Ik eet nu gezond, mijn bloedwaardes zijn sterk verbeterd, buikomvang en gewicht verminderd en daar voel ik me prima bij. Mijn energie is terug, ik slaap beter en heb handvatten gekregen om beter te ontspannen. De coaching heeft me aan het denken gezet over mijn (dagelijkse) activiteiten. Wat wil ik, wat past bij mij; minder alleen en meer samen met anderen. Stap voor stap breng ik nu structuur aan in mijn tijd. Regelmatig bewegen maakt daar deel van uit, alleen én samen met anderen. En ik kijk verder naar andere activiteiten. Ik ga verder op de ingeslagen weg, want ik heb er weer zin in!”

Wat is jouw ultieme tip voor toekomstige of huidige deelnemers?
“Sta open voor wat wordt aangereikt en bekijk/ervaar wat het voor jou doet. Niet alles kan in één keer, het hele traject duurt 24 maanden. Gebruik de eerste (intensieve) 6 maanden om een goede basis te leggen. Het deskundige en enthousiaste team van Keer Diabetes2 Om ondersteunt je bij het omkeerproces."