Peggy

"Ik voel mij fitter, beter in mijn vel - letterlijk en figuurlijk - en de eeuwige hoofdpijn is weg."

Peggy

“Mijn grootste motivatie om deel te nemen aan het programma was mijn zorgintensieve dochter. Als ik niet goed voor mijzelf ging zorgen, zou zorgen voor haar ook moeilijker worden, dus heb ik de knop omgezet. Ik was blij en klaar om te starten. De eerste zes maanden zijn voorbij gevlogen. Na de 2 startdagen ging ik vol kennis en goede moed naar huis. De eerste maanden zat ik een soort ‘flow’ om te bewijzen aan mijzelf dat ik dit pad kon gaan bewandelen en eigen kon maken. Er werden kookboeken aangeschaft en de juiste boodschappen in huis gehaald. Er waren ook momenten waarin het minder goed ging, maar het was dan de kunst om weer om te buigen naar de andere kant. Voorbereiding en de juiste producten in huis hebben zijn voor mij cruciaal om niet de ‘fout’ in te gaan. 

De grootste verandering is voor mij hoe, wat en waar ik eet. Ik ben veel bewuster geworden in mijn keuzes…soms saaier hahaha. Ik ben ook nieuwsgierig geworden waar je goed en verantwoord kunt eten. Mondiger ben ik ook geworden in een restaurant door vragen te stellen en ik ben ontroerd, betrokken en verrast door wat er mogelijk is als je maar in gesprek gaat. Ook de drie eetmomenten zijn een verandering en daarin ook de hoeveelheid en samenstelling van ontbijt, lunch en diner.

Mijn lichaam is blij met deze leefstijl, dat heb ik wel gemerkt de afgelopen 6 maanden. Ik voel mij fitter, beter in mijn vel - letterlijk en figuurlijk - en de eeuwige hoofdpijn is weg. Vooral deze belemmerde mij gedurende de dag in mijn werken en leven. Ongelooflijk wat eten met je lijf en geest kan doen. Nooit over nagedacht tot 6 maanden geleden. Ik ben afgevallen en mijn buikomvang is verminderd waardoor ik nog zelfverzekerder in mijn schoenen sta. De belangrijkste les die ik heb geleerd is wat suiker met mijn lichaam doet. De schade die het kan aanrichten zonder dat ik het meteen in de gaten heb.

Ik ga nu verder om deze leefstijl mij steeds meer eigen te maken - in huis en daarbuiten. Ik geef mijzelf de tijd en zorg dat ik goed voorbereid ben. Tevens ga ik gebruik maken van de fijne online community en alles wat deze te bieden heeft. Als laatste hebben wij nog een Whatsapp groep met deelnemers waarin we elkaar steunen en deelgenoot zijn van elkaars leven. Mijn tip/advies is voor toekomstige deelnemers: Wacht niet te lang om deel te gaan nemen, want het programma verandert je leven op allerlei vlakken!"