Patricia

"Ik heb meer energie, ben niet snel meer moe, slaap beter, zweet veel minder en voel me 10 jaar jonger!”

Patricia Hopman (1)

“Ik kon vroeger eten wat ik wilde en kwam niks aan. Nadat ik zwanger werd veranderde er iets en kwam ik wél snel aan. Ik heb verschillende diëten gevolgd. Dan viel ik wat af, maar zodra ik weer aankwam gaf ik het op en werd ik zwaarder dan voorheen. In 2011 kreeg ik de diagnose diabetes type 2. Ik slikte 3000 mg metformine per dag, gliclazide en spoot ook nog eens 40 eenheden insuline. Ik had overal last van: gewrichten, snel moe, geen conditie, veel zweten. En mijn zelfbeeld lag ergens op de bodem. Ik voelde mij gewoon niet goed in mijn lichaam.

Toen ik las over Keer Diabetes2 Om was ik gelijk enthousiast. Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar het programma bevalt mij heel goed. Het verschil met een diabetesverpleegkundige is dat er bij Keer Diabetes2 Om zoveel dieper ingegaan wordt op wat er precies met je lichaam gebeurt tijdens diabetes type 2. Ik eet nu anders en beweeg veel meer. Het eten is smakelijk. Niet alles was aan mij besteed, maar je wordt heel creatief in het aanpassen van de gerechten. De groep is ook erg leuk, wij delen het als het minder gaat en hebben daardoor steun aan elkaar. Het team is heel open en motiverend. Je mag alles vragen. De belangrijkste les die ik heb geleerd is, NIKS MOET! Als jij je er maar prettig bij voelt. En ja, je mag de mist ingaan, als je het maar weer oppakt.

Mijn tip voor iedereen die twijfelt: neem de stap. Je krijgt er een gezonder leven voor terug! Ik ben bijna 14 kilo afgevallen en mijn zelfbeeld gaat met sprongen vooruit. Ik heb meer energie, ben niet snel meer moe, slaap beter, zweet veel minder en voel me 10 jaar jonger!”