Louis

“Toen ik begon aan Keer Diabetes2 Om was ik binnen 3 dagen van de insulinespuiten af! Hoe tevreden kan een mens zijn?”

Louis Veldhuis (1)

In 2005 werd bij Louis diabetes type 2 gediagnosticeerd. Dit heeft ingrijpende gevolgen op zijn gezondheid gehad. “Eerst tabletten slikken, daarna insuline spuiten. Ik groeide helemaal dicht en mijn conditie was om te schreien. Eind 2016 las ik artikelen in de krant over Keer Diabetes2 Om en over anders eten. Ik wilde mij per sé aanmelden en stapte over naar een verzekeraar die het programma vergoedde.”

In eerste instantie werd Louis afgewezen omdat hij een apneu apparaat gebruikte: “Ik ben toen op eigen houtje begonnen met anders eten en met fitness. Dit wierp wel wat resultaat af, maar ik miste professionele begeleiding en had geen contact met anderen die met de dezelfde problemen kampten. Een jaar later probeerde ik me opnieuw aan te melden en dit keer werd ik toegelaten! Ik kan zeggen dat ik met veel succes ingestapt ben en steeds betere resultaten boek. De voedingsadviezen waren een openbaring voor mij. Ik heb nog nooit zo lekker gegeten en het heeft mij bewust gemaakt van wat ik eet. Ik eet weer met smaak!”

Ook qua beweging gaat het goed. Zo wandelt hij ik elke dag met zijn hond, Balou. En resultaat mag er zijn: “Sinds februari 2017 ben ik ruim 32 kg afgevallen en is mijn buikomvang met 24 cm gekrompen. De bloedwaarden tekenen zich nog steeds gunstig af en ik hoop binnenkort de metformine ook te minderen. Ik heb me in jaren niet zo goed gevoeld!”