Blog Leefstijl behandeling na kanker

Dit kan je verwachten als je meedoet aan het leefstijlprogramma na de behandeling van kanker

twee-mannen-folders

Beter Gezond (onderdeel van Radboudumc) en Voeding Leeft de handen ineen geslagen en een online leefstijlprogramma ontwikkeld, speciaal voor mensen die hun behandeling voor kanker hebben afgerond. Heb jij interesse, maar heb je geen idee wat je je erbij moet voorstellen? Hieronder delen we onderdelen uit het programma waarmee jij aan de slag gaat. 

De vier pijlers waarmee je aan de slag gaat:

1. Voeding: je gaat niet op dieet. Je gaat aan de slag met het maken van heerlijke gerechten voor ontbijt, lunch en diner en leert hoe te koken volgens de uitgangspunten van het programma. Je leert hoe jij jouw favoriete recepten kunt ombouwen om het net zo lekker, maar wel een stuk gezonder te maken. Wat dacht je van dit heerlijke maal met gegrilde groenten, pastinaakfrietjes en gebakken zalm?

2. Slaap: je leert hoe je beter kunt slapen. We geven daarvoor inspirerende en originele tips.

SLAAPTIP – Een warm bad stimuleert de doorbloeding van het lichaam en daardoor kan je lichaam makkelijk zijn warmte afgeven en de lichaamstemperatuur laten dalen. Het lijkt tegenstrijdig, maar op deze manier verwijden je vaten. Zo kan je lichaam sneller via de verwijde vaten de warmte afgeven buiten je lichaam. Bovendien zorgt het voor ontspanning. Zeker in combinatie met een geurige badolie, bijvoorbeeld lavendel!

Heb je geen bad? Een voetenbad kan ook helpen, of een warme douche. 

Neem de komende week tenminste één keer een (voeten)bad om te ervaren of dit voor jou werkt.

3. Beweging: je komt in beweging op jouw eigen manier en momenten. Een beweegexpert begeleidt je hierbij en samen werken jullie aan jouw gewenste doelen.

4. Ontspanning: je leert op een laagdrempelige manier meer te kunnen ontspannen middels goede tips en unieke oefeningen.