Ik ben zorgverlener

Ontdek wat deelname voor jouw patiënt kan betekenen

deelnemer-aan-tafel-buiten

Wat is Keer Diabetes2 Om?

Deelnemers krijgen zes maanden professionele, medische begeleiding, gevolgd door een online onderhoudsfase. Ze gaan in groepsvorm aan de slag en krijgen hulp van een team bestaande uit een verpleegkundige, diëtist en coach. Het team is gespecialiseerd in diabetes type 2 en het succesvol afbouwen van diabetesmedicatie. Op de achtergrond kijken een huisarts en internist mee vanuit het medisch team. Wetenschap vormt de basis van alle adviezen. Daarnaast is er aandacht voor bewustwording en ontspanning. Deelnemers leren tijdens het programma zelf de regie te nemen en te ervaren wat voor hen werkt op het gebied van vier pijlers: heerlijk eten, anders bewegen, lekker ontspannen en goed slapen. Als gevolg hiervan kunnen veel deelnemers medicatie voorkomen of afbouwen, verantwoord afvallen en krijgen zij meer energie. Lees hier alles over het programma.

meting-taille-centimeter-kdo

Inclusiecriteria en vergoeding

Deelnemen aan Keer Diabetes2 Om is mogelijk voor mensen met prediabetes en mensen met diabetes type 2. Er zijn twee programma’s beschikbaar: Keer Diabetes2 Om GLI en Keer Diabetes2 Om Plus.

  • Keer Diabetes2 Om GLI is voor mensen met prediabetes of diabetes type 2 die geen medicatie of alleen metformine gebruiken, ongeacht zorgverzekeraar. Dit programma wordt online aangeboden.

  • Keer Diabetes2 Om Plus is voor mensen met diabetes type 2 die andere diabetesmedicatie gebruiken dan alleen metformine, waaronder SU-derivaten of insuline én verzekerd zijn bij een van de aangesloten zorgverzekeraars . Dit programma vindt fysiek plaats op inspirerende locaties.

Lees alle inclusiecriteria en vergoedingen op deze pagina of doe samen met jouw patiënt de zelftest om er direct achter te komen wat de mogelijke resultaten worden. Twijfel je of heb je vragen? Bel ons op 020 – 22 17 906

Resultaten

De uitgebreide, intensieve zorg van Keer Diabetes2 Om is gebaseerd op de wetenschap en de jarenlange ervaring waarin wij al ruim 5.000 mensen hebben begeleid naar een andere leefstijl. Uit gepubliceerd onderzoek blijkt dat deelnemers medicatie afbouwen, verantwoord afvallen en meer energie krijgen. Nieuw onderzoek over Keer Diabetes2 Om is onlangs gepubliceerd in the British Medical Journal, Nutrition, Prevention & Health.

Lees hier alles over de resultaten en het onderzoek van Keer Diabetes2 Om.0

iconen-met-tekst-resultaten-kdo

Startdata en locaties

Ervaringen zorgverleners

Petra

‘Ook patiënten die gebruik maken van een insulinepomp zijn van harte welkom bij Keer Diabetes2 Om.’

Petra Wagemans - Diabetesverpleegkundige
Suzan

'Na twee maanden anders eten en meer bewegen realiseren deelnemers zich vaak ineens dat ze ook beter slapen, etcetera. Alles beïnvloedt elkaar dus.'

Suzan Biezeman - Coach
Connie

'Ik wordt erg ongelukkig als zorgverlener als ik alleen symptomen bestrijd van diabetes type 2. Met leefstijladvies kan ik de ziekte omkeren. Wat is mooier dan dat? Dat geeft me energie om mijn werk te blijven doen.'

Connie Hoek - Diëtist

Onze partners

Arts & Leefstijl
Lifestyle 4 Health
logo-basvandegoorfoundation-ndc
logo-dvn
nvvpo-logo
SynchroonZorggroep-logo