Mirjam Blijleven

Projectleider en programmacoördinator KDO

‘Ik ben opgegroeid in een familie waarin het veel over geneeskunde ging. Daar wilde ik ‘iets’ mee, maar niet binnen de muren van het ziekenhuis. Tijdens de studie gezondheidswetenschappen raakte ik gefascineerd naar de rol en effecten van leefstijl op ons lichaam en functioneren. Ik ging dat ‘iets’ steeds duidelijker voor ogen zien. Toen een internist in een gastcollege sprak over het bewijs van studies en effecten van leefstijl in de zorg, en tegelijkertijd het ontbreken van de aandacht hiervoor, wist ik dat hier iets te doen stond.  

In het werk bij Voeding Leeft zie ik de impact van leefstijl dagelijks in de praktijk. Veranderingen die deelnemers niet voor mogelijk hadden gehouden. Levens die veranderen. 

Veranderingen die ik ook zelf ervaar, zowel mentaal als fysiek, en mee blijf experimenteren. Ik houd ervan om voor vrienden en familie te koken en dan het liefst elke keer weer een nieuw recept of combinatie uit te proberen. Daarnaast ben ik graag in beweging, op de tennisbaan, in de natuur, of ik probeer een nieuwe sport uit. Ik leer steeds meer over gezondheid en leefstijl prioriteit te maken. Een dagelijkse uitdaging, maar uiteindelijk vooral genieten, en daar is niks saais aan. :-)

lachende-vrouw-tegen-paal-op-het-strand