Anneke Berger

Verpleegkundige

Ik heb altijd een grote nieuwsgierigheid gehad naar hoe het menselijk lichaam en onze geest werkt en ons zelfherstellend vermogen. In mijn werk als verpleegkundige viel het me op dat talloze mensen met chronische ziekten klem zaten in een cyclus van afhankelijkheid van steeds meer medicijnen, zonder dat ze zich beter voelden. Ik heb gezien hoe doelgerichte veranderingen in leefstijl enorme positieve effecten kunnen hebben waarbij medicatie kan worden afgebouwd of gestopt en diagnoses kunnen worden teruggedraaid. Of het nou gaat om gezonder eten, regelmatig bewegen, echt ontspannen of het ontwikkelen van een positieve mindset, deze veranderingen kunnen leiden tot een significant verbeterde kwaliteit van leven. 

Mijn passie is om mensen te inspireren en te ondersteunen om de controle over hun eigen gezondheid terug te nemen. Het geeft mij heel veel voldoening om daarbij een rol te mogen spelen door met het Voeding Leeft team en onze deelnemers een ondersteunende omgeving te creëren waarin andere keuzes, persoonlijke groei en verandering mogelijk zijn.

Naast mijn werk haal ik veel plezier uit hardlopen, yoga, ukelele spelen, en het opzoeken van de natuur. Een keukenprinses ben ik (nog) niet, daarom is mijn specialiteit "snel en simpel" en eet ik het liefst eenpansgerechten met veel verse groente en kruiden. En daarna ga ik voor een lekkere avondwandeling!

Anneke Berger