Start in omgeving Eindhoven!

Wil jij jouw diabetes type 2 omkeren? Start op 26 en 27 september in Waalre.

De volmolen

Keer Diabetes2 Om Plus

Keer Diabetes2 Om Plus is voor mensen met diabetes type 2 die andere diabetesmedicatie gebruiken dan alleen metformine, waaronder SU-derivaten of insuline.

Ga samen met een groep aan de slag met de pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap. Tijdens de eerste zes maanden van het programma zijn er vijf bijeenkomsten waarin de verschillende pijlers aan bod komen. We beginnen met een start tweedaagse en daarna zijn er terugkom momenten na één, drie, vier-en-een-half en zes maanden. Daarna volg je nog anderhalf jaar online sessies in de onderhoudsfase. Hieronder zie je een overzicht van de programmadagen. De iconen geven aan welke leefstijlpijler aan bod komt per bijeenkomst.

  • Begeleid door een diëtist, verpleegkundige, coach en programmacoördinator

  • Neem de regie terug en ervaar wat een andere leefstijl met je doet

  • Doe kennis op over voeding, beweging, slaap en ontspanning bij diabetes type 2

  • Bouw medicatiegebruik geheel of gedeeltelijk af

  • Val verantwoord af en krijg meer energie

Tijdlijn KDO+ groot

Locatie: Energiecentrum de Volmolen in Waalre

Keer Diabetes2 Om komt naar regio Eindhoven. Midden in het groene Dommeldal in Waalre ligt de sfeervolle programmalocatie Energiecentrum de Volmolen. De Volmolen geeft mensen energie, letterlijk als waterkrachtcentrale, en figuurlijk als inspirerende locatie met respect voor de natuurlijke omgeving. De locatie bevindt zich midden tussen de natuurlijk aangelegde tuinen en terrassen aan het water, omringd door oude treurwilgen en de Dommel die zijn weg vindt tussen koeien en bossen.

Op deze prachtige locatie gaan we aan de slag met jou en jouw mede-deelnemers! Samen zorgen we voor een inspirerende tweedaagse start, waarin je leert over de factoren die te maken hebben met diabetes type 2 omkeren. Zo is er een kookworkshop, gaan we wandelen, volg je presentaties en wisselen we tips uit met elkaar. Samen zorgen we ervoor dat jij een vliegende start kan maken!

Let op! De startdagen vinden plaats bij Energiecentrum de Volmolen in Waalre. De terugkomdag na 3 en 6 maanden vinden plaats bij Ontmoetingscentrum de Pracht in Waalre.

Ontdek hier of jij mee kan doen in Waalre.

Waalre

Een leefstijl voor de lange termijn

Benieuwd hoe de programmadagen er uit zien en wat een andere leefstijl met jouw diabetes type 2 kan doen? Bekijk de video en krijg inzicht in de programmadagen en lange termijn resultaten.

Filmpje-resultaten

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

Vanaf 1 januari 2024 wordt deelname aan Keer Diabetes2 Om Plus vergoed vanuit het basispakket. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Als jouw verzekeraar geen contract heeft met Keer Diabetes2 Om, kan het zijn dat je een deel van de kosten (maximaal 25%) zelf moet betalen. Neem contact op met jouw verzekeraar om dit te controleren. Twijfel je of heb je vragen? Bel ons op: 020 – 22 17 906.

Dáárom Keer Diabetes2 Om

Verantwoord afvallen
Meer energie krijgen
Medicatie afbouwen

Starten in Waalre op 26+27 september?

Meld je nu aan! Ons medisch team neemt na ontvangst van het complete inschrijfformulier contact met je op.

Veel gestelde vragen over Keer Diabetes2 Om