Start in omgeving Alkmaar!

Wil jij jouw diabetes type 2 omkeren? Op 11 en 12 oktober start Keer Diabetes2 Om Plus in Oterleek.

Bietenhaven Vergaderlocatie Alkmaar - KDO

Keer Diabetes2 Om Plus

Keer Diabetes2 Om Plus is voor mensen met diabetes type 2 die andere diabetesmedicatie gebruiken dan alleen metformine, waaronder SU-derivaten of insuline.

Ga samen met een groep in zes maanden tijd aan de slag op basis van de pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap. Volg daarna nog anderhalf jaar informatieve online sessie in de onderhoudsfase. Hieronder zie je een overzicht van de programmadagen.

  • Begeleid door een diëtist, verpleegkundige, coach en programmacoördinator

  • Neem de regie terug en ervaar wat een andere leefstijl met je doet

  • Doe kennis op over voeding, beweging, slaap en ontspanning bij diabetes type 2

  • Bouw medicatiegebruik geheel of gedeeltelijk af

  • Val verantwoord af en krijg meer energie

Tijdlijn KDO plus

Locatie: De Bietenhaven in Oterleek

De Bietenhaven in Oterleek, regio Alkmaar. Deze prachtige locatie ligt middenin de Schermerpolder, op korte afstand van de stad, het strand en het IJsselmeer.

De accommodatie zelf is een voormalige boerderij die is omgebouwd tot een comfortabel verblijf. Een van de hoogtepunten van De Bietenhaven is het prachtige uitzicht op het omliggende platteland. Naast dat je op deze locatie kan genieten van dit prachtige uitzicht, gaan wij natuurlijk samen aan de slag met het omkeer proces van diabetes type 2. Ons begeleidingsteam leert jou alles over diabetes type 2 en hoe je jouw leefstijl kunt aanpassen. Op de twee startdagen gaan we onder andere wandelen, koken en volg je presentaties over diabetes type 2.

Ontdek hier of jij mee kan doen in Oterleek.

Alkmaar-foto

Een leefstijl voor de lange termijn

Benieuwd hoe de programmadagen er uit zien en wat een andere leefstijl met jouw diabetes type 2 kan doen? Bekijk de video en krijg inzicht in de programmadagen en lange termijn resultaten.

Filmpje-resultaten

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

Kom je in aanmerking voor Keer Diabetes2 Om Plus? Jouw deelname wordt vergoed door de meeste grote verzekeraars: VGZ, IZA, IZZ, Univé, UMC, Bewuzt, ZEKUR, Zorgzaam, Menzis, Ander Zorg, Hema, EUcare, Promovendum, BeSured, National Academic, DSW, Stad Holland inTwente.

Staat jouw zorgverzekeraar er niet tussen? Het team van Keer Diabetes2 Om werkt er hard aan om ook jouw deelname vanuit de basisverzekering vergoed te krijgen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Dáárom Keer Diabetes2 Om

Verantwoord afvallen
Meer energie krijgen
Medicatie afbouwen

11 + 12 okt starten in Oterleek?

Meld je nu aan! Ons medisch team neemt na ontvangst van het complete inschrijfformulier contact met je op.

Veel gestelde vragen over Keer Diabetes2 Om