Start in omgeving Assen!

Wil jij jouw diabetes type 2 omkeren? Op 22 en 23 november start Keer Diabetes2 Om Plus in Elsloo.

De Friese ardennen

Keer Diabetes2 Om Plus

Keer Diabetes2 Om Plus is voor mensen met diabetes type 2 die andere diabetesmedicatie gebruiken dan alleen metformine, waaronder SU-derivaten of insuline.

Ga samen met een groep in zes maanden tijd aan de slag op basis van de pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap. Volg daarna nog anderhalf jaar informatieve online sessie in de onderhoudsfase. Hieronder zie je een overzicht van de programmadagen.

  • Begeleid door een diëtist, verpleegkundige, coach en programmacoördinator

  • Neem de regie terug en ervaar wat een andere leefstijl met je doet

  • Doe kennis op over voeding, beweging, slaap en ontspanning bij diabetes type 2

  • Bouw medicatiegebruik geheel of gedeeltelijk af

  • Val verantwoord af en krijg meer energie

Tijdlijn KDO plus

Locatie: De Friese Ardennen in Elsloo

Keer Diabetes2 Om komt naar Noord-Nederland. Midden in de natuur in Elsloo ligt onze sfeervolle programmalocatie De Friese Ardennen. Die naam komt vanwege het nabijgelegen natuurgebied Nationaal Park het Drents-Friese Wold, dat zich kenmerkt door stuivend zand, glooiende duinen, prachtige heide en schitterende bossen.

Omgeven door deze bijzondere natuur gaan we aan de slag met jou en jouw mede-deelnemers! Samen zorgen we voor een inspirerende tweedaagse start, waarin je leert over de factoren die te maken hebben met diabetes type 2 omkeren. Zo is er een kookworkshop, gaan we wandelen, volg je presentaties en wisselen we tips uit met elkaar. Samen zorgen we ervoor dat jij een vliegende start kan maken!

Ontdek hier of jij mee kan doen in Elsloo.

Elsloo1

Een leefstijl voor de lange termijn

Benieuwd hoe de programmadagen er uit zien en wat een andere leefstijl met jouw diabetes type 2 kan doen? Bekijk de video en krijg inzicht in de programmadagen en lange termijn resultaten.

Filmpje-resultaten

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

Kom je in aanmerking voor Keer Diabetes2 Om Plus? Jouw deelname wordt vergoed door de meeste grote verzekeraars: VGZ, IZA, IZZ, Univé, UMC, Bewuzt, ZEKUR, Zorgzaam, Menzis, Ander Zorg, Hema, EUcare, Promovendum, BeSured, National Academic, DSW, Stad Holland inTwente.

Staat jouw zorgverzekeraar er niet tussen? Het team van Keer Diabetes2 Om werkt er hard aan om ook jouw deelname vanuit de basisverzekering vergoed te krijgen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Dáárom Keer Diabetes2 Om

Verantwoord afvallen
Meer energie krijgen
Medicatie afbouwen

22+23 nov starten in Elsloo?

Meld je nu aan! Ons medisch team neemt na ontvangst van het complete inschrijfformulier contact met je op.

Veel gestelde vragen over Keer Diabetes2 Om