Start in omgeving Oosterwolde!

Wil jij jouw diabetes type 2 omkeren? Op 12 en 13 juni start Keer Diabetes2 Om Plus in Elsloo.

De Friese ardennen

Keer Diabetes2 Om Plus

Keer Diabetes2 Om Plus is voor mensen met diabetes type 2 die andere diabetesmedicatie gebruiken dan alleen metformine, waaronder SU-derivaten of insuline.

Ga samen met een groep in zes maanden tijd aan de slag op basis van de pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap. Volg daarna nog anderhalf jaar informatieve online sessie in de onderhoudsfase. Hieronder zie je een overzicht van de programmadagen.

  • Begeleid door een diëtist, verpleegkundige, coach en programmacoördinator

  • Neem de regie terug en ervaar wat een andere leefstijl met je doet

  • Doe kennis op over voeding, beweging, slaap en ontspanning bij diabetes type 2

  • Bouw medicatiegebruik geheel of gedeeltelijk af

  • Val verantwoord af en krijg meer energie

Tijdlijn KDO plus

Locatie: De Friese Ardennen in Elsloo

Keer Diabetes2 Om komt naar Noord-Nederland. Midden in de natuur in Elsloo, omgeving Oosterwolde, ligt onze sfeervolle programmalocatie De Friese Ardennen. Die naam komt vanwege het nabijgelegen natuurgebied Nationaal Park het Drents-Friese Wold, dat zich kenmerkt door stuivend zand, glooiende duinen, prachtige heide en schitterende bossen.

Omgeven door deze bijzondere natuur gaan we aan de slag met jou en jouw mede-deelnemers! Samen zorgen we voor een inspirerende tweedaagse start, waarin je leert over de factoren die te maken hebben met diabetes type 2 omkeren. Zo is er een kookworkshop, gaan we wandelen, volg je presentaties en wisselen we tips uit met elkaar. Samen zorgen we ervoor dat jij een vliegende start kan maken!

Ontdek hier of jij mee kan doen in Elsloo.

Elsloo1

Een leefstijl voor de lange termijn

Benieuwd hoe de programmadagen er uit zien en wat een andere leefstijl met jouw diabetes type 2 kan doen? Bekijk de video en krijg inzicht in de programmadagen en lange termijn resultaten.

Filmpje-resultaten

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

Vanaf 1 januari 2024 wordt deelname aan Keer Diabetes2 Om Plus vergoed vanuit het basispakket. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Als jouw verzekeraar geen contract heeft met Keer Diabetes2 Om, kan het zijn dat je een deel van de kosten (maximaal 25%) zelf moet betalen. Neem contact op met jouw verzekeraar om dit te controleren. Twijfel je of heb je vragen? Bel ons op: 020 – 22 17 906.

Dáárom Keer Diabetes2 Om

Verantwoord afvallen
Meer energie krijgen
Medicatie afbouwen

12 + 13 juni starten in Elsloo?

Meld je nu aan! Ons medisch team neemt na ontvangst van het complete inschrijfformulier contact met je op.

Veel gestelde vragen over Keer Diabetes2 Om