Start in omgeving Den Bosch!

Wil jij jouw diabetes type 2 omkeren? Op 9 en 10 oktober start Keer Diabetes2 Om Plus in Boxtel.

Boxtel

Keer Diabetes2 Om Plus

Keer Diabetes2 Om Plus is voor mensen met diabetes type 2 die andere diabetesmedicatie gebruiken dan alleen metformine, waaronder SU-derivaten of insuline.

Ga samen met een groep aan de slag met de pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap. Tijdens de eerste zes maanden van het programma zijn er vijf bijeenkomsten waarin de verschillende pijlers aan bod komen. We beginnen met een start tweedaagse en daarna zijn er terugkom momenten na één, drie, vier-en-een-half en zes maanden. Daarna volg je nog anderhalf jaar online sessies in de onderhoudsfase. Hieronder zie je een overzicht van de programmadagen. De iconen geven aan welke leefstijlpijler aan bod komt per bijeenkomst.

  • Begeleid door een diëtist, verpleegkundige, coach en programmacoördinator

  • Neem de regie terug en ervaar wat een andere leefstijl met je doet

  • Doe kennis op over voeding, beweging, slaap en ontspanning bij diabetes type 2

  • Bouw medicatiegebruik geheel of gedeeltelijk af

  • Val verantwoord af en krijg meer energie

Tijdlijn KDO+ groot

Locatie: Hof van Vijfeijken in Boxtel

Hof van Vijfeijken in Boxtel ligt midden in de bossen. Deze monumentale boerderij grenst aan een natuurgebied en richt zich specifiek op duurzaamheid. Sjoerd van Hof van Vijfeijken vertelt:

“Zo veel mogelijk inkopen doen wij bij lokale bedrijven, het liefst ook nog biologisch. Wij hebben een eigen moestuin waar binnen het seizoen producten uit worden gebruikt. Ons toekomstplan is om ook kippen op eigen terrein te hebben voor verse eieren en de verwerking van keukenresten.” En met die lokale producten ga ook jij aan de slag bij Keer Diabetes2 Om, tijdens de kookworkshop!

Let op! De startdagen vinden plaats bij Hof van Vijfeijken in Boxtel. De terugkomdag na 3 en 6 maanden vinden plaats bij Donkhoeve in Oirschot.

Ontdek hier of jij mee kan doen in Boxtel.

Boxtel-Hof van Vijfeijken-KDO

Een leefstijl voor de lange termijn

Benieuwd hoe de programmadagen er uit zien en wat een andere leefstijl met jouw diabetes type 2 kan doen? Bekijk de video en krijg inzicht in de programmadagen en lange termijn resultaten.

Filmpje-resultaten

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

Vanaf 1 januari 2024 wordt deelname aan Keer Diabetes2 Om Plus vergoed vanuit het basispakket. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Als jouw verzekeraar geen contract heeft met Keer Diabetes2 Om, kan het zijn dat je een deel van de kosten (maximaal 25%) zelf moet betalen. Neem contact op met jouw verzekeraar om dit te controleren. Twijfel je of heb je vragen? Bel ons op: 020 – 22 17 906.

Dáárom Keer Diabetes2 Om

Verantwoord afvallen
Meer energie krijgen
Medicatie afbouwen

9+ 10 oktober starten in Boxtel?

Meld je nu aan! Ons medisch team neemt na ontvangst van het complete inschrijfformulier contact met je op.

Veel gestelde vragen over Keer Diabetes2 Om