Leef! met MS

Schrijf je nú in voor dit unieke leefstijlprogramma en ervaar het zelf

Voeding Leeft lanceert in samenwerking met het Nationaal MS Fonds hét leefstijlprogramma voor mensen met de zenuwziekte Multiple Sclerose (MS): Leef! met MS. Er zijn aanwijzingen dat mensen met MS door hun leefstijl aan te passen een positieve invloed kunnen uitoefenen op het verloop van hun ziekte en hun MS-klachten. Al eerder begeleidde Voeding Leeft 600 mensen met MS in een pilot naar een ander eetpatroon en dat had  een positief effect op de kwaliteit van leven. Dit jaar starten ruim 300 mensen met MS aan dit nieuwe programma. Samen met Amsterdam UMC wordt een grootschalig onderzoek gedaan en worden de effecten van een ander leefpatroon gemeten. Het Amsterdam UMC volgt de deelnemers op de voet en verwerkt de resultaten in het wetenschappelijke onderzoek LIMS. Wie meer details over het programma wil lezen, kan dat doen op de website van het Nationaal MS Fonds. 

 

Wat is Leef! met MS?
Leef! met MS is een uniek, online groepsprogramma van 24 maanden waarbij je aan de slag gaat met voeding, ontspanning, beweging en slaap. De eerste 3 maanden zijn intensief, daarna volgt een rustiger inspiratietraject van 21 maanden. Verschillende professionals helpen jou tijdens het traject om een nieuwe leefstijl te ontwikkelen.  Je logt eenvoudig vanuit huis in op ons online platform en hebt direct contact met je coaches en groepsgenoten. Hier kun je dagelijks vragen stellen, ervaringen uitwisselen en veel achtergrondinformatie vinden. Tijdens het inspiratietraject blijven we je met blogs, podcasts en video’s motiveren en kom je regelmatig bijeen voor meer inspiratie en begeleiding, indien gewenst.

 

Via deze link kun je je AANMELDEN voor het programma.

 

 

De 4 pijlers van Leef! met MS

Voeding Je gaat 4 weken lang dagelijks heerlijke gerechten maken voor ontbijt, lunch en avondeten. Daarna ga je zelf aan de slag om je eigen menu samen te stellen, door je favoriete recepten om te bouwen. Je eet heerlijk en misschien ook anders dan gewend, maar je bent niet op dieet.

Beweging Je komt in beweging op jouw eigen manier en op momenten die voor jou werken. Een bewegingscoach begeleidt je hierbij en gaat samen met jou aan de slag met doelen stellen. Het is beter om minder te doen dan je had gehoopt, dan om helemaal niks te doen. Denk daar maar eens over na en kom in beweging!

Ontspanning Je leert herkennen waar je stress van krijgt én wat voor jou stressverlagend werkt, zoals bijvoorbeeld naar je favoriete muziek luisteren. Vier weken lang krijg je elke dag tips en oefeningen om op een laagdrempelige manier die bij jou past meer te ontspannen in je dagelijks leven.

Slaap Je ontwikkelt een slaaproutine, waardoor je uiteindelijk beter zult slapen. Slaap van goede kwaliteit is belangrijk voor je gezondheid.

Linda Schreuder

Linda Schreuder:“Het programma heeft mijn leven veranderd. Ik viel 14 kilo af, had meer energie en kon gemakkelijker bewegen, maar het meest waardevolle wat dit programma mij heeft gebracht is zelfliefde.”

Hoe ziet het programma eruit?

  • Je begint met een bijeenkomst van een uur om je online wegwijs te maken op het platform en kennis te maken met je groep van ongeveer 25 deelnemers
  • Dan volgt de grote startdag met ongeveer 100 deelnemers, na 1 maand en na 3 maanden volgen nog 2 grote hoofdbijeenkomsten
  • Tussentijds kom je bijeen in je eigen groep en volg je 6 kleinere bijeenkomsten in de middag of avond.
  • In totaal kom je de eerste drie maanden dus 9 keer online bij elkaar (3 hoofdbijeenkomsten en 6 kleinere bijeenkomsten)
  • Daarnaast krijg je 24/7 toegang tot een besloten online platform. Op dit platform krijg je achtergrondinformatie, filmpjes, opdrachten, challenges, quizjes, en veel recepten en receptenfilmpjes. Ook kun je hier vragen stellen en met andere deelnemers ervaringen en tips uitwisselen.
  • Daarna volgt een 21 maanden nazorg traject en blijf je regelmatig bijeenkomen voor meer inspiratie en begeleiding indien gewenst.

Voor wie is het bedoeld?

Iedereen met een vastgestelde diagnose van Multiple Sclerose (RRMS, SPMS of PPMS) kan zich in principe aanmelden. Wel is het van belang dat je in bezit bent van een computer, laptop of tablet met  toegang tot internet. Daarnaast vragen we je of je in staat bent het programma in het Nederlands te volgen, geen veganistisch eetpatroon hebt en bereid bent om vis te eten. Uiteraard gaan we er vanuit dat je gemotiveerd bent  om je leven aan te passen op het gebied van voeding, bewegen, ontspanning en slaap op een manier die bij jou past als je je inschrijft. Lees hier de voorwaarden.

 

Op dit moment kun je je op de wachtlijst laten plaatsen voor groep 7

Data: 

Hoofdbijeenkomst 1 – 8 september 2022
Hoofdbijeenkomst 2 – 5 oktober 2022
Hoofdbijeenkomst 3 – 29 november 2022

De hoofdbijeenkomsten zijn online dagen van 10.00 – 15.00 uur. Tijdens deze dagen houden we rekening met voldoende interacties en pauzes. Stuur een mailtje naar ms@voedingleeft.nl.

Onderzocht door het Amsterdam AMC

De impact van dit programma op het dagelijks leven van de deelnemers wordt onderzocht door het Amsterdam UMC. Als jij daar toestemming voor geeft, zullen de onderzoekers je zeven keer  een online vragenlijst sturen. Uiteraard hopen we heel erg dat je ook meedoet aan dit onderzoek zodat we samen in de toekomst hopelijk veel meer mensen met MS kunnen helpen