Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma wint Zinnige zorg award 2016

Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma wint Zinnige zorg award 2016

Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma wint Zinnige zorg award 2016

zz-award

Arnhem, 07-06-2016

Diabetes type 2-patiënten die door aanpassing van voeding en levensstijl minder of zelfs geen medicijnen nodig hebben; het leverde Stichting Voeding Leeft met ‘Keer diabetes2 om’ dinsdag de gouden VGZ Zinnige Zorg Award op. Met de award erkent zorgverzekeraar VGZ de inspanning van zorgverleners om te komen tot zinnige zorg. Dat is zorg waarin de patiënt centraal staat, die overbehandeling en verspilling voorkomt en zo bijdraagt aan het betaalbaar houden van zorg. Bijna 6.000 consumenten bepaalden mede de winnaar van de VGZ Zinnige Zorg Awards.Het Nederlandse publiek stemde dit voorjaar op tien zorgideeën die de zorg vooruit helpen én betaalbaar houden. Een vakjury bestaande uit Ab Klink (VGZ), Dianda Veldman (NPCF) en Ben Woldring (Poliswijzer.nl) beoordeelde de drie initiatieven die na de publieksronde als finalist overbleven. Zorgidee ‘Keer diabetes2 om’ in Uden bleek dinsdag tijdens de finale van de VGZ Zinnige Zorg Awards in Arnhem het meest veelbelovende idee en won daarmee – naast de gouden award – 10.000 euro. Met de prijs kan de winnaar verder werken aan innovatie in de zorg.

Innovatief en aansprekend

“Leefstijl als geneesmiddel, dat is innovatief en aansprekend”, oordeelde de jury over ‘Keer diabetes 2 om’. Ook het feit dat diabetespatiënten elkaar ondersteunen in verandering van hun leefstijl en eetpatroon, sprak de juryleden aan, aldus Ab Klink, lid van de Raad van Bestuur van VGZ.

Zilver & brons Zelfhulprogramma IncoCure, dat vrouwen met ongewild urineverlies helpt met een goede diagnose, sleepte dinsdag een zilveren award en 5.000 euro in de wacht. De bronzen award en 2.500 euro waren voor er de ‘Moet-Ik-Naar-De-Dokter’ app. De app beantwoordt vragen van mensen die twijfelen of zij met een klacht wel of niet naar de huisarts moeten.

Zinnige zorg

Samen met zorgaanbieders en andere zorgpartijen werkt VGZ aan zinnige zorg. Zinnige zorg is nodig om de zorg te verbeteren en er andere kant voor te zorgen dat de Nederlandse zorgkosten betaalbaar blijven voor de premiebetaler. Dat vraagt om aansprekende ideeën die de zorg eenvoudiger, logischer en slimmer maken.

Streepje voor

In diverse proeftuinen en leertuinen verkent VGZ aansprekende ideeën voor zinnige zorg. Daarmee zijn al veelbelovende resultaten geboekt. VGZ gaat daarmee door, en moedigt zorgaanbieders aan mee te denken over vernieuwing van de zorg. Zorgaanbieders die daarmee successen behalen, hebben een streep voor in de contractering van zorg voor de 4,1 miljoen verzekerden van VGZ.

De VGZ Zinnige Zorg Awards zijn een gloednieuw initiatief van zorgverzekeraar VGZ. Met de awards laat VGZ blijken zinnige zorg onmisbaar te vinden bij het betaalbaar en op hoog niveau houden van de Nederlandse zorg.


Barbara Kerstens
Categorie:

Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma wint Zinnige zorg award 2016

Wat jij kunt doen

Contact Sluit je aan bij het vitale netwerk

Lees meer over hoe voeding leeft

Blog >Wat jij kunt doen