Mirte Peters

Coach

Ik breng mensen graag in beweging om hun gezondheid zo te veranderen dat keuzes passend voelen. Mijn motto: Geluk houd het simpel. Kan ik volledig uitdragen bij Keer Diabetes2 Om.

Kleine stappen en positief denken helpen om ook in momenten dat het tegenzit vol te houden. Veranderen kan lastig zijn, maar is zeer zeker niet onmogelijk. Ik mag als coach deelnemers alert maken op hoe men denkt over verandering. Welk effect heeft dat op je handelen, de keuzes die je maakt en vooral hoe gelukkig je bent met jezelf. 

Met humor en een dosis relativeringsvermogen zie ik deelnemers milder worden. Het hoeft niet streng, niet zwart wit. Juist door te experimenteren en dus door fouten te maken worden de mooiste resultaten behaald. Dat ik daar een rol in mag spelen maakt mij dankbaar.

Ik heb veel van de adviezen van Keer Diabetes2 Om in mijn leven geïntegreerd. Nuchter wandelen, twee keer per week sporten maken dat ik mij vitaal voel. Drie keer per dag eten waarbij minimaal twee keer groente onderdeel is van de maaltijd geeft mij energie. Kritisch zijn op wanneer ik lekkers pak is voor mij nog wel eens lastig. Gelukkig ben ik mens en bij lange na niet perfect. Met kleine stappen ga ik dat stuk van mezelf nog wel omkeren. Wat met weinig van de snelle suikers voel ik mij het lekkerst.

Afbeelding vrouw lachend in bos