Jouw start bij Keer Diabetes2 Om

Samen zorgen we voor een goede voorbereiding

Welkom

Het is bijna zover: Je gaat beginnen met het digitale Keer Diabetes2 Om programma. We helpen je graag goed voor te bereiden, zodat jij een vliegende start kunt maken. We leggen op deze pagina drie dingen uit die een belangrijke rol spelen binnen het programma. Lees deze pagina goed door. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe kun je een glucosemeter en de bijbehorende benodigdheden bestellen? En hoe werkt prikken?

  • Hoe werkt ons platform Mijn Voeding Leeft?

  • Hoe werkt Zoom?

welkom

Hoe kan ik een glucosemeter bestellen?

Bij Keer Diabetes2 Om vinden we het meten van de bloedsuikerspiegel belangrijk. Dit doen we meerdere keren per dag. Het vertelt ons namelijk veel over hoe jouw lichaam op bepaalde veranderingen reageert. Tijdens de startbijeenkomst leggen we je alles uit over het gebruiken van een glucosemeter.

Heb je zelf nog geen glucosemeter? Bestel deze dan voor de start van het programma en neem de glucosemeter mee. Je hebt drie dingen nodig: de glucosemeter, test strips en lancetten. Bestel via deze weg, want wij hebben goede ervaringen met deze meter.

Glucosemeter

Nog geen ervaring met prikken? We leggen het uit.

In dit filmpje krijg je een uitgebreide uitleg over het prikken van je bloedsuiker. Heb je hier nog vragen over? Stel deze dan aan jouw POH. Voor jou en ons team fijn om voor de start van het programma comfortabel te zijn met bloedsuiker prikken.

handen-met-bloedsuikermeter

Hoe werkt Mijn Voeding Leeft?

Mijn Voeding Leeft is het beveiligde en afgeschermde platform waar alle deelnemers van onze programma's gebruik van kunnen maken. Je komt hier samen met jouw groepsleden in een aparte groep. Alle informatie die we delen tijdens het programma wordt hierop gedeeld, bijvoorbeeld de presentaties, maar ook blogs, filmpjes en recepten. Ook kun je hier vragen stellen aan het begeleidingsteam, contact hebben met andere deelnemers en jouw eigen voortgang bijhouden.

KDO-235

Hoe werkt Zoom?

Zoom is het programma dat we gebruiken voor de digitale bijeenkomsten. Het programma is makkelijk in gebruik. Je kunt de app gratis downloaden en het gebruiken op je laptop, smartphone of tablet.

We raden je aan dit filmpje te bekijken.

Kommer - Better Meetings Austerlitz 09072021-8425

Benieuwd naar de verhalen van oud-deelnemers?

Debbie

“De recepten uit de surinaamse en hindoestaanse keuken sluiten, met een aantal kleine aanpassingen, goed aan bij de diabetes verantwoorde recepten”

Debbie - Keer Diabetes2 Om
man-aan-tafel

“Het meest waardevolle resultaat dat Keer Diabetes2 Om mij heeft opgeleverd, is dat wat ik weer een vitale echtgenoot, vader, opa en vriend kan en mag zijn.”

Han - Keer Diabetes2 Om
Kommer

"Ik volgde het digitale programma via Zoom en dit zette bij mij het omkeerproces vol in gang! Ik zit lekkerder in mijn vel, geniet van het leven en inmiddels 30 kilo lichter."

Kommer - Keer Diabetes2 Om