Mijn Eet Experiment

Zelf ervaren wat eten met je doet

Naast voeding bij ziekte is er ook gezondheidswinst te behalen bij ‘gezonde’ mensen. Voor medewerkers van bedrijven en andere organisaties heeft Voeding Leeft hiertoe het 10 daagse Eet Experiment ontwikkeld. Het Eet Experiment wordt ingezet om het bewustzijn rondom voeding te vergroten. Inmiddels hebben ca 5.000 mensen deelgenomen aan dit programma en met resultaat, zowel fysiek als mentaal. Zo steeg het energieniveau significant en daalde het aantal energiedips aanzienlijk in 10 dagen. Een ruime meerderheid geeft aan meer concentratie te hebben en ca driekwart van de deelnemers heeft na het Eet Experiment zijn eetpatroon aangepast. Het Eet Experiment wordt gemiddeld met een ruime 8 beoordeeld en is onder andere ingezet bij het Kennemer Gasthuis, Zuid Oost Zorg, Reade, ROAH, Hutten, Rabobank, Albert Heijn, Etos, Gall en Gall.

Het Eet Experiment is een ervaringsprogramma van 10 dagen, met dagelijks informatieve en inspirerende filmpjes, testjes en een online community, waarin je met collega’s ervaart wat de impact van echt eten is op je vitaliteit. Het Eet Experiment maakt mensen wakker en geeft inzichten over wat goede voeding is. Het programma is er op gericht door ervaren te leren en zelf te onderzoeken wat andere voeding met je doet. Het programma is in een online omgeving ontwikkeld in de vorm van e-learning.

Deelnemers leren over: 

  • De basisuitgangspunten van goede voeding en een goede leefstijl
  • Hun eigen beweegredenen van hun eet- en leefpatroon
  • Het verschil tussen een dieet en een eetpatroon
  • Hoe lekker anders eten is en wat de effecten kunnen zijn

Het Eet Experiment wordt ingezet vanaf groepen van 50 medewerkers. Wil jij ook weten wat het Eet Experiment binnen jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met Emma Coles via info@voedingleeft.nl.