Kids doen mijn eetexperiment

Voor een betere toekomst

Kids doen Mijn Eet Experiment is een 7-daags programma om kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 van de basisschool te laten ervaren en ontdekken wat eten met ze doet. Dat ze zich door goed te eten vaak beter en fitter gaan voelen.

Van de 7 dagen begint iedere dag met een filmpje gebaseerd op de ‘Verhalend Ontwerp methode’ zodat zoveel mogelijk kinderen meedoen en blijven doen. De filmpjes zijn gemaakt met de Nederlandse rapper Diggy Dex en TV kok Prins van den Bergh die het goede voorbeeld laten zien en ook zelf gaan ervaren wat anders eten met hen doet. De kinderen houden dagelijks online bij wat de impact is hiervan.

De resultaten zijn zeer positief. Kinderen vinden het een leuk en leerzaam project en de meesten hebben actief meegedaan, op school maar ook thuis. Kinderen voelen zich beter, hebben meer energie en zijn zich meer bewust van wat ze eten. De pilot studie geeft aan dat kinderen – ook maanden later nog – beter gaan eten. Zoals een leerkracht treffend beschreef over het effect bij zijn leerlingen: “hun wereld is groter geworden”.

De leerkracht heeft een belangrijke rol van enthousiasmeren en individuele ervaringen faciliteren. Er is een uitgebreide digitale docentenhandleiding waarin alles in detail is beschreven. Er bestaat de mogelijkheid om voorafgaand aan de projectweek een ouderinformatie-avond te organiseren met een voedingsdeskundige, met uitleg over het project en tips hoe ouders hun kind thuis kunnen ondersteunen. 

Ben je leerkracht in het basisonderwijs en wil je ook meedoen met jouw school? Stuur dan een mail naar info@voedingleeft.nl ter attentie van Marieleen Dekker. Voor meer informatie kijk op de website.