Voeding Leeft bouwt mee aan nieuw lesprogramma voor 45.000 kinderen

Voeding Leeft bouwt mee aan nieuw lesprogramma voor 45.000 kinderen

Voeding Leeft bouwt mee aan nieuw lesprogramma voor 45.000 kinderen

Gebaseerd op het succesvolle ‘Kids doen mijn Eetexperiment’ lesprogramma, doen er deze week ruim 2000 klassen mee aan ‘Expeditie lekker In Je Vel’ – een lesprogramma voor groep 7 van de basisschool waarin gedurende een week het ervaren van gezonde leefstijl centraal staat. Dit programma valt onder Ik Eet het Beter van Albert Heijn en de Go Do alliantie. 45.000 kinderen drinken deze week water, eten groente en fruit en volkoren. Daarnaast is ook bewegen en ontspannen belangrijk!

Ik eet het beter
Dat gezond eten heel leuk kan zijn ontdekken basisschoolleerlingen met het programma Ik eet het beter. De interactieve lesprogramma’s van Ik eet het beter maken leerlingen op een speelse manier bewust van wat ze dagelijks eten en drinken. De leerlingen leren over de herkomst van hun eten, ervaren wat een gezonde leefstijl doet voor hun lijf en ze genieten met elkaar van de heerlijkste producten. Bij alle lesprogramma’s van Ik eet het beter ligt de nadruk op samen doen en samen beleven. Een gezonde leefstijl wordt vanzelf leuk, op school maar ook daarbuiten!

Jong geleerd is jong gedaan!
Deze week doen maar liefst 45.000 kinderen uit groep 7 mee aan het lesprogramma ‘Expeditie Lekker in je vel’, waarin ze een week lang ervaren wat anders eten, bewegen en ontspannen met je doet.

Kinderen worden gestimuleerd thuis ook mee te doen deze week, bijvoorbeeld door middel van het uitdelen van Golden Tickets thuis (aan ouders, broers, zussen) waarmee ‘gezond gedrag’ wordt beloond.

Dit programma is ontwikkeld op basis van ‘Kids doen mijn eetexperiment’ , met de andere partijen die onderdeel vormen van de GoDo-alliantie.

 

GoDo
GoDo is een landelijk initiatief dat ouders en kinderen helpt met een gezonde leefstijl: goede voeding, meer bewegen en meer ontspannen. Bij GoDo zijn kinderen de aanjagers om het gedrag te veranderen. Met hun ideeën en acties helpen ze hun hele gezin met een gezonde leefstijl. En dat is mooi, want mensen die gezonder eten, meer bewegen en meer ontspannen voelen zich gelukkiger en presteren beter.


Barbara Kerstens
Categorie:

Voeding Leeft bouwt mee aan nieuw lesprogramma voor 45.000 kinderen

Wat jij kunt doen

Contact Sluit je aan bij het vitale netwerk

Lees meer over hoe voeding leeft

Blog >Wat jij kunt doen