Nicole de Groot

Verpleegkundige Medisch Team

In ’t Groene Hart ben ik werkzaam als praktijkverpleegkundige. Mensen met Diabetes type 2 boeien mij enorm. De ziekte is veranderd van ‘ouderdomssuiker’ naar eigenlijk de Diabetes type 2 van nu: een door verkeerde voeding ontstane ziekte. Ik heb het letterlijk zien veranderen in 15 jaar huisartsenzorg waar ik diabeten geregeld zie en begeleid. Ik investeer graag in extra begeleiding en als het kwartje dan valt, kan de medicatie worden afgebouwd en wordt de patiënt steeds enthousiaster!

Binnen Voeding Leeft ben ik onderdeel van het begeleidingsteam van het Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma. Een van mijn taken is het contact met de hoofdbehandelaar van de deelnemers om samen te werken en waar mogelijk diabetesmedicatie af te bouwen. Het is fijn om als hulpverlener een intensieve begeleiding aan te mogen gaan voor een halfjaar, alles valt dan samen. Deelnemers veranderen van slachtoffers (het is me overkomen…) naar actieve persoonlijkheden die de verantwoordelijkheid nemen over hun gezondheid. Dit kan alleen gebeuren als er een fijne sfeer is binnen de groep, het begeleidingsteam zorgt hiervoor. Er is rust en iedereen mag zichzelf zijn.

Voeding is zo’n belangrijk deel van mijn leven geworden, ik praat er graag over! Met vriendinnen rond de tafel en discussiëren over wat goed voor je is. Ook thuis met mijn kinderen geniet ik van tafelen, met puur en lekker eten. Ik krijg een thuisgevoel als het huis lekker ruikt door een soepje dat staat te pruttelen. Oma’s soepen: erwtensoep en ossenstaartsoep.

< Bekijk meer verhalen
Nicole de Groot