Marijn Jonkhart

Programmacoördinator KDO

Jarenlang stond voeding voor mij gelijk aan frustratie. De woorden ‘nu voel ik me toch niet zo lekker,’ waren dagelijkse kost na de maaltijd. Na jaren van proberen vond ik een kleine vijf jaar geleden eindelijk wat wel werkte, en realiseerde me toen pas echt wat het betekent om je goed te voelen in je lichaam.

Voedingswetenschap vind ik razend interessant: wat weten we nu echt zeker, en wat is hype of pseudowetenschap? En hoe maken we de vertaalslag van algemene kennis naar individuele situatie?

Wat ik mooi vind aan Voeding Leeft is dat we als organisatie een duidelijk beeld hebben bij gezonde voeding en hoe dit er in grote lijnen uit moet zien op een bord, maar dat de persoon uiteindelijk centraal staat. Zo gaat het om het uitreiken van kennis, geen regels.

Zelf geniet ik het meest van simpel & vers eten: groente met hummus, een zoete mango, huisgemaakte pompoensoep.

< Bekijk meer verhalen
Marijn Jonkhart