Margot Dros

Planner

Na mijn studie aan de Hotelschool Maastricht ben ik na omzwervingen in Nieuw-Zeeland en Frankrijk twee Franse restaurants begonnen in de Amsterdamse Pijp. Het was een heerlijke periode van bijna 10 jaar waar ik soms met heimwee aan terugdenk, maar het is ook heel fijn om nu meer tijd te hebben voor mijn gezin.

Opgegroeid in een gezin met een vader als arts en een moeder als verpleegkundige bestond het verlangen om te werken in combinatie met zorg al lang. Ik ben ontzettend blij met mijn functie als planner en HR-coördinator binnen Voeding Leeft, waarin ik zowel dynamiek, zingeving als balans vind in een bevlogen en enthousiast team.

Een hele andere wereld, maar ook hier draait alles om voeding. Eten heeft zoveel verschillende functies in het hedendaagse leven. Vroeger was voeding vooral nuttig om te overleven, nu is het vaak een vorm van genieten. Balans vinden blijft voor velen een uitdaging met alle verleidingen in deze samenleving. Zelf ervaar ik heel sterk dat als ik smakelijk, puur, gevarieerd en met rust eet, ik me zowel mentaal als fysiek veel fijner voel.

Mijn favoriete eten? Als Zeeuws meisje ben ik dol op rauwe haring, niet op z’n Amsterdams in stukjes gesneden maar puur aan de staart.

< Bekijk meer verhalen
Margot Dros