Leonoor Koot

Ondersteuner zorgrelaties

Vanuit mijn rol als coach bij keer diabetes2om en als praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk ben ik de schakel tussen de huisartsenpraktijk en het programma Keer Diabetes 2 Om in de regio Brabant.

Ik ondersteun in heel praktische zin ; tot het verstrekken van startpakketten, informatie over het programma, de scholingen en desgewenst deel ik tips en tricks hoe je als zorgverlener meer coachend leefstijlverandering bespreekbaar maakt. Ik weet hoe lastig het soms kan zijn om leefstijlverandering in het drukke spreekuur ter sprake te brengen.

Ik heb gezien hoe levens veranderen van mensen die hebben meegedaan aan het programma. En dat het dus echt kan; minderen met medicatie of stoppen met medicatie en wat dit doet met mensen. Dat zij zich zo veel fitter voelen, opzagen om deel te nemen aan een groepsprogramma en dit na afloop als enorm leerzaam maar ook als ontspannend, gezellig en steunend hebben ervaren. Dat het een levensveranderend programma is omdat het gaat over lekker eten, geen constante trek hebt, meer energie, beter voor jezelf zorgen en dus investeren in gezond ouder worden.

Ik zou wensen dat iedereen die type2 diabetes heeft meedoet.

Leonoor