Joyce Arnoldus

Internist

Mijn opleiding tot internist volgde ik aan het VUMC in Amsterdam met als specialisatie hart- en vaatziekten, diabetes en stolling. De afgelopen jaren heb ik in een obesitascentrum gewerkt en mensen gemotiveerd en geïnspireerd hun leefstijl te veranderen samen met een team van diëtisten, verpleegkundigen en psychologen. Ik heb in die tijd gezien wat het effect is om samen in in een team te werken met ieder zijn eigen expertise. Ik geloof in die manier van werken waarbij je elkaar aanvult en versterkt.

Na sluiting van het bedrijf heb ik mij voorgenomen om mijn kennis en expertise te blijven inzetten voor de behandeling van ziekten waarbij een gezonde leefstijl de basis van de behandeling vormt.

En zo kwam ik in 2020 terecht bij Voeding Leeft, waar ik sindsdien met veel plezier en enthousiasme werk.

Het mooiste van voeding is dat je het zelf kunt kweken! Zo’n piepklein zaadje dat ontkiemt, groeit en bloeit en uiteindelijk eten wordt! Als kind kweekte ik vroeger radijsjes in de achtertuin van mijn ouders.  Nu heb ik een volkstuintje op een complex aan de rand van Alkmaar. En dan een framboos, cherrytomaat of aardbei plukken en hup in je mond steken. Heerlijk!

Bij een goede oogst maak ik graag thuis zelf jam van bramen, aardbeien of pruimen. Met een flinke theelepel kaneel en maar heel weinig suiker proef ik de zomer nog de hele winter door

< Bekijk meer verhalen
Joyce Arnoldus