Rob Dortland

Interim-manager en consultant

Mijn naam is Rob Dortland. Na een veelzijdige en boeiende loopbaan heb ik in april 2013, wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, de Rijksdienst verlaten. Maar ik heb een brede interesse en leer graag nieuwe mensen en nieuwe situaties kennen. Daarom ben ik direct daarna als zzp’er aan de slag gegaan in de rol van adviseur, consultant en interim-manager.

Goede voeding is een basisvoorwaarde voor een gezond en energiek leven. In onze westerse maatschappij, maar helaas ook steeds meer daarbuiten is goede en gezonde voeding helaas nogal uit het zicht geraakt. Dat heeft zo zijn effecten op volksgezondheid, levensgeluk van mensen en de kosten van de gezondheidszorg. Denk bijvoorbeeld aan overgewicht en diabetes. Maar ik sluit niet uit dat gezonde voeding en leefstijl ook bij veel andere aandoeningen positief kan werken. Absoluut waard om (verder) te exploreren!

Als directeur bij VWS heb ik ervaren hoe lastig het is om daar vanuit de overheid via voeding en leefstijl iets aan te doen. Met name ook in preventieve zin. Voeding Leeft is een van de interessante private initiatieven, waar ik wél mogelijkheden in zie. Daar draag ik graag aan bij.

Voor mij is het allerlekkerste verse product de mango.

< Bekijk meer verhalen
Rob Dortland