Veel meer mensen dan gedacht hebben prediabetes
Steeds meer mensen in Nederland lopen een groot risico om diabetes type 2 te krijgen. Er zijn namelijk minimaal 1,4 miljoen mensen met prediabetes. Dit blijkt uit onderzoek van Maastricht University.
Podcast: Gezonder eten moet van onderaf komen
Emma ging vorige week in gesprek met Dick Veerman, oprichter van Foodlog, en Martien Bos. Zij spraken over het initiatief van het Smaakcentrum en Keer Diabetes2 Om, beiden gericht op mensen gezonder laten eten én beiden sinds kort de trotse eigenaar van een Gezonde Innovatie Award. Ze zijn verbaasd over het feit dat het zó lastig is initiatieven zoals deze gefinancierd te krijgen. Waarom worstelen zelfs initiatieven met bewezen resultaten nog altijd met financieringsproblemen? Niet de overheid, maar de onderheid is aan zet, volgens Dick.
Lees meer over deze podcast en hoe je ‘m kunt beluisteren: https://www.foodlog.nl/artikel/gezonder-eten-moet-van-onderaf-komen/
Steeds meer mensen in Nederland lopen een groot risico om diabetes type 2 te krijgen. Er zijn namelijk minimaal 1,4 miljoen mensen met prediabetes. Dit blijkt uit onderzoek van Maastricht University.
Diabetes type 2, een ziekte die vroeger vooral geassocieerd werd met ouderen (ook wel ouderdomssuiker genoemd), duikt nu ook steeds vaker op bij jongeren. Artsen luidden eind vorig jaar de noodklok, omdat het toenemend aantal jongeren dat met diabetes type 2 te maken krijgt snel lijkt toe te nemen. Hoe kan dat en wat kunnen we hier aan doen?
We hebben ons de afgelopen decennia, als het over voeding gaat, vooral gestort op het uitsluiten of juist extra toevoegen van brand– en bouwstoffen. Herkenbaar?