Blog Keer Diabetes Om

Dit kun je verwachten als je digitaal meedoet aan Keer Diabetes2 Om

Kommer - Better Meetings Austerlitz 09072021-8558
Wat ga ik doen? 

Gedurende de eerste zes maanden ga je op de online programmadagen aan de slag met het veranderen van je leefstijl. Je wordt begeleid door  een verpleegkundige, diëtist en een coach. Er is dan veel aandacht voor voeding, beweging, ontspanning, slaap, steun vanuit de omgeving en medicatieafbouw. Daarna volgen 18 maanden waarin je alles wat je hebt geleerd zelf gaat toepassen. Wij blijven je inspireren en motiveren met recepten, coachingsessies en begeleiding van de diëtist. De inhoud van het digitale programma is exact hetzelfde als dat van het fysieke.  

  • Je leert hoe het lichaam van iemand met diabetes type 2 werkt.

  • Je ervaart welk effect voeding, beweging, ontspanning, slaap op je lichaam heeft. 

  • Je krijgt inzicht in het hoe en waarom van oude, ingesleten patronen en leert hoe je deze kunt doorbreken. 

  • Je wordt op inspirerende en positieve wijze gecoacht om je leefstijl te verbeteren.

  • Je gaat aan de slag met nieuwe, lekkere recepten die een bewezen, positief effect op je diabetes hebben.

  • Je leert op een eenvoudige, praktische manier je eetlust en lichaamsgewicht onder controle te krijgen. 

Samen sta je sterker

Wij geloven dat je kracht van je groep jou kan helpen. Je vindt support bij elkaar en wisselt ervaringen uit, wat op dit moment juist extra belangrijk is. Maar uiteraard deel je alleen waar jij je goed bij voelt. Jouw ervaring kan de ander helpen en net weer dat duwtje in de rug te geven. Samen zet je stappen, ieder op zijn eigen manier. 

 

Wat levert deelname op? 

Keer Diabetes2 Om helpt jou bij het omkeren van je diabetes, 9 van de 10 deelnemers hebben baat bij het programma. En hoe zit dat bij het digitale programma? Het blijkt dat deelnemers even goed én soms zelfs betere resultaten behalen bij deelname aan het digitale programma. Deze resultaten zijn gebaseerd op deelnemers waarvan data beschikbaar is. De meeste mensen slapen beter, verliezen kilo’s, bouwen medicatie af, ervaren meer rust en hun kwaliteit van leven is verbeterd. 

Zo ervaart Kommer de digitale begeleiding:

 “Ik volgde het digitale programma via Zoom en dit zette bij mij het omkeerproces vol in gang! Met hulp van de betrokken en deskundige teamleden van Voeding Leeft werd er uitleg gegeven over het proces. Met heerlijk en gevarieerd eten en het wandelen vlogen de kilo’s ervan af. Aan de hand van de door mij ingevulde dagcurve werd het proces gevolgd door het begeleidingsteam en de praktijkondersteuner van mijn eigen huisarts. Dit resulteerde in een afname van het medicatiegebruik, wat eigenlijk mijn hoofddoel is om weer diabetesvrij te kunnen leven.”

 

Wat zijn de voordelen van het digitaal volgen van het het programma?
  1. Je hebt geen reistijd en geen reiskosten.

  2. De inhoud en resultaat van het digitale programma zijn hetzelfde als bij het fysieke programma.

Keer Diabetes2 Om Digitaal wordt beoordeeld met het cijfer 8,9 door deelnemers. 

Kijk hier wanneer een digitaal programma start en meld je aan.