Betrokkenheid Voeding Leeft bij TV Programma ‘Hoe word ik 100?’ bij Omroep MAX.

Bij Omroep Max op NPO 1 is sinds 9 november een nieuw televisieprogramma te zien: Hoe word ik 100? Aan het einde van iedere aflevering staat in de aftiteling: Met dank aan Voeding Leeft. U vraagt zich misschien af wat onze bijdrage aan dit televisieprogramma is geweest? 


Tijdens de ontwikkeling van het televisieprogramma Hoe word ik 100 is er contact geweest met de programmamakers en hebben wij kennis en netwerk omtrent voeding en leefstijlverandering met hen gedeeld. William Cortvriendt, auteur van het boek ‘Hoe word je 100’, heeft ons bij de programmamakers geïntroduceerd. Wij juichen het toe dat een belangrijk thema als voeding en leefstijlverandering bij de Publieke Omroep op een prominent tijdstip onder de aandacht komt. Mensen stimuleren om hun gezondheid serieus te nemen en daarvoor hun leefstijl aan te passen staat immers ook bij ons voorop. 


Een aantal leden van het medisch team (onder meer huisarts Tamara de Weijer en kok Prins van den Bergh) in Hoe word ik 100 is ook actief betrokken bij activiteiten van Voeding Leeft en Vereniging Arts en Voeding. Wij hopen dat Omroep Max met het programma veel mensen weet te bereiken en over de streep zal trekken om actief de regie over hun eigen gezondheid te nemen. Als Voeding Leeft naar aanleiding van het programma vragen krijgt zullen wij deze zo mogelijk beantwoorden.