24 uur de natuur in

24 uur de natuur in

24 uur de natuur in

Deze week gingen wij met 30 ‘man’ van Voeding Leeft samen met Esther Koning de natuur in. Telefoons uit, horloges af. Tijd voor een stap naar buiten en een blik naar binnen. 24 uur later kwamen wij terug waar we begonnen en gingen wij ons ‘normale’ leven weer in. Een ervaring rijker, een verbinding dieper, veelvuldig geoogst, overvloedig gevoed.

Wij liepen in stilte, door de regen, in de zon, met lichtjes in het donker. We kookten buiten, aten binnen. We sliepen op veldbedden en hadden het in de nacht extreem koud. Wij sprokkelden hout en bouwden kampvuren. We voelden de warmte.

We deelden verhalen die er voor ons toe doen.

We vierden waar we nu staan.

We luisterden echt en zagen met nieuwe ogen.

Een onvergetelijke trip die vraagt om meer: integratie in het dagelijks leven in het klein en herhaling voor volgend jaar.

Waarom 24 uur de natuur in? Voor ons evident en passend bij wie we zijn en wat we hier te doen hebben. Wij dragen bij aan het levensgeluk van individuen en aan de vermindering van maatschappelijke kosten. Wat ons bindt, zijn de gedrevenheid en de positieve bril dat het anders kan. Samen inspireren, prikkelen en bewegen wij individuen en systemen vanuit die visie.

Weten wat ons voedt vormt de basis van ons werk,

want als wij weten wat ons voedt dan kunnen wij een ander in beweging brengen.

Een goede voedingsbodem is voor ons dus belangrijk, noodzakelijk zelfs. Daarom besteden we daar veel aandacht aan. Ieder individu, in welke rol dan ook leert, groeit en reflecteert. Ook onze selectie en sollicitatie is hierop gericht, zodat wij de juiste mensen, die hier voor openstaan en passen bij de organisatie, aantrekken. In de periode dat mensen bij en met ons werken, hoe kort of lang ook, is er ruimte voor reflectie en groei in en rondom het werk. Van buiten naar binnen en van binnen naar buiten.

Best logisch dus die 24 uur. De natuur is namelijk de beste  plek om afstand te nemen, rust te ervaren, je te voeden, antwoorden te vinden, je te verwonderen, te zien wat er is en te verbinden.

Verbonden met de natuur, kun je patronen zien.

Kun je kansen herkennen en die oppakken.

Laat je rusten wat er nog niet is.

Oogst je wat je gezaaid hebt.

Weet je wat te doen en stop je met wat je niet moet doen.

Van daaruit heb je verbinding met de ander en met wat er is. Het brengt rust. Het geeft helderheid en maakt veel mogelijk. Soms in grote stappen, soms wat kleiner, maar in ieder geval in beweging – zoals de natuur.

Simpel beschreven, toch wordt de natuur in het dagelijks leven vaak afgesloten en rennen mensen tegen de klok in de hoop op tijd te zijn. Zonder te ademen en zonder in verbinding te zijn met wat er werkelijk aan de hand is, te beginnen bij jezelf en in het ritme dat je nodig hebt, jouw eigen natuur.

Het vergt slechts oefening om dat ritme van de natuur te aanschouwen. Er niet tegen in te gaan, niet te fixen, geen muurtje te bouwen of zandzakken neer te leggen, niet te stutten, te sussen, niet harder te gaan werken.

24 uur Voeding Leeft. Reflectie, verbonden, met een lach en een traan. Tijd hebben zonder de tijd te weten. Ruimte, rust, leegte en lucht. Maximaal uit je comfortzone, maximaal erin. Een voorbeeld om te volgen.

De natuur is zo ver niet, je hoeft er geen 24 uur in te zijn om het effect te ervaren, ook een rondje in het park of bos kan je in een andere wereld brengen, kan je van een afstand laten kijken, kan je doen verwonderen en je op andere ideeën brengen.

Ik zou het doen!

Barbara Kerstens is programmadirecteur van Voeding Leeft en zet anderen in beweging door een ander licht te brengen. Haar verhalen gaan over innerlijk leiderschap, groei en ontwikkeling, verbinding & relaties. ‘Ik reflecteer op wat ik zie, lees, hoor, voel of ervaar in het moment en in de kern. Ik orden mijn gedachten, laat een ander licht schijnen en dat schrijf ik op ter inspiratie voor een ander.’


Barbara Kerstens
Categorie:

24 uur de natuur in

Wat jij kunt doen

Contact Sluit je aan bij het vitale netwerk

Lees meer over hoe voeding leeft

Blog >Wat jij kunt doen