William Cortvriendt

William Cortvriendt

Arts en Schrijver

Mijn naam is William Cortvriendt en ik ben arts en een internationaal bekende auteur, spreker en columnist. In mijn eerder verschenen bestseller ‘Hoe word je 100?’ legde ik de wetenschappelijke basis voor veranderingen in levensstijl die aandoeningen zoals obesitas, hartaanvallen, diabetes en kanker daadwerkelijk kunnen voorkomen. Deze wetenschappelijke bevindingen zijn met succes toegepast en te zien in de zesdelige tv-serie ‘Hoe word ik 100?’ die door omroep MAX op NPO1 in november en december 2016 word uitgezonden op NPO1.

Lekker eten en gezellig tafelen behoren tot de grootste geneugten die wij als mensheid kennen. De meeste mensen denken helaas dat gezonde voeding minder smakelijk is en weten vaak ook niet wat gezond en ongezond is. Mijn doelstelling is om de mensen te laten zien wat gezond en wat niet gezond is en hoe lekker gezond eten kan zijn.

Voeding Leeft is een pionier op het gebied van het bewustmaken van het belang van gezonde voeding en doet dit op een bijzonder verantwoorde manier.

Een heerlijke tomaten-mozzarella-avocado salade met extra virgin olijfolie en balsamico azijn is mijn favoriet.