Arts & Voeding-congres

6e Arts&Voeding Congres logo LC kopie

 

16 juni 2017: het 6e Arts&Voeding Congres.

Leefstijl op recept!

 

Sinds 2012 organiseert Voeding Leeft het Arts en Voeding congres. Het Arts en Voeding Congres is uitgegroeid tot het grootste landelijke podium voor artsen over voeding waarbij de nieuwste inzichten van wetenschap en praktijk rondom voeding en leefstijl worden belicht. Ieder jaar opnieuw nemen honderden zorgprofessionals – o.a. (huis)artsen, medisch specialisten, POH & diëtisten – deel aan vele voordrachten over voeding en de relatie met chronische ziektes.

Op 16 juni werdt het Arts en Voeding Congres voor de 6e keer gehouden, dit jaar met het thema ‘Leefstijl op recept’ en in de Van Nelle fabriek te Rotterdam. Prof. dr. David Ludwig (endocrinoloog, Harvard Medical School) legde uit hoe richtlijnen als de schijf van 5 mensen juist hongerig maken. Daarnaast waren er weer vele gerenommeerde sprekers uit Nederland die de wetenschap en praktijk aankaartten, zoals prof. dr. Hanno Pijl (diabetoloog LUMC), prof. dr. Jaap Seidell (voeding en gezondheid, VU), prof. dr. Liesbeth van Rossum (endocrinoloog, Erasmus MC), dr. Maaike de Vries (directeur Keer Diabetes Om), dr. Jeroen Maljaars (MDL arts, LUMC), Tamara de Weijer (voorzitter vereniging arts en voeding).

Dit jaar ging het Arts & Voeding Congres op collegetour voor interactie met de zaal, om ideeën uit te wisselen en een vertaalslag te maken naar de eigen praktijk. Na afloop kregen de deelnemers handvatten mee, een leidraad hoe je ‘leefstijl als recept’ kan voorschrijven.

Het congres werd voor het 2e jaar gehouden in de oude Van Nelle fabriek in Rotterdam. Ga voor meer informatie en inschrijven naar de website.

 

Bekijk hier de promofilm van het Arts & Voeding congres 2016